önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Rettegsz a karácsonyi készülődéstől?

2017. december 18. - Gurin Eszter

Melyek a legnagyobb karácsonyi stresszforrásaink:
1. Az ajándékozás? Kinek? Mit? Milyen értékben? Egyáltalán örülni fog neki? Vagy pénzkidobás? Lehet róla beszélni? Szervezhetünk helyette közös programot?
2. Sütés-főzés? Lehet a menün egyszerűsíteni? Rendelni? Mindenki hoz magával egyfélét?
3. Látogatások: hagyományok tisztelete? Vagy legalább ilyenkor találkozzunk? Mennyi időre? Megyünk? Jönnek?
4. Maximalizmus: élvezed és azért csinálod, vagy azért mert a tökéletes a minimumszint? Biztos, hogy bele kell szakadni? Ad még örömöt?

Félsz attól, hogy az anyósod idén megint megsértődik? Nem találod ki, hogy milyen ajándéknak örülnek? Összeveszel a férjeddel a karácsonyfa méretén? Vagy egyedül vagy és félsz, hogy karácsonykor is magányos leszel? Nem tudod, hogyan készülsz el mindennel Szentestéig? Varázslatos a várakozás időszaka, vagy inkább stresszes? Állj meg egy pillanatra, ne pánikolj! Egy nagy levegő...... és olvass tovább!


Gondold végig:
- Számodra mi a fontos a karácsonyban? Neked mi kell ahhoz, hogy jó, békés, meghitt ünneped legyen?
- Ezért mit tudsz tenni? Kiket tudsz bevonni a tervezésbe, megvalósításba?
- Milyen kellemes emlékeid kötődnek ehhez az időszakhoz? Meséld el ezeket a családodnak, barátaidnak is. Ezeket hogyan tudod most becsempészni?
- Mik azok a dolgok amiket mindenképpen szeretnél karácsonykor? (forralt bor, társasozás, nagy séták, kuckózás közben filmnézés...) Találd meg ezek idejét!
- Mik azok a dolgok amiket mindenképpen elkerülnél? (főzés 20 emberre, napokon át tartó vásárlás, sok utazás, családi viták) Bátran mondj nemet ezekre, tedd az ünnepet egyszerűbbé, természetesebbé!
- Alakítsd ki a saját szokásaidat! Ha eddig nem volt merszed, kezdd el idén.

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr4113406723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása