önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Szükségletek és a coaching

2018. január 23. - Gurin Eszter

Ismeritek a Maslow piramist? Maslow szerint a szükségleteknek létezik egy hierarchiája, amely piramisként ábrázolható. A hierarchia itt azt jelenti, hogy a különböző szintű szükségletek csak akkor lépnek fel, ha az alatta levő szint már részben kielégített. A szintek lentről felfelé:


  - fiziológiai szükségletek: levegő, víz, étel, alvás, szex
  - biztonság és védelem: fizikai védettség, kiszámíthatóság
  - szeretet és összetartozás: gyengédség, viszonzott érzelmi kapcsolat
  - önbecsülés: saját magunk önbecsülése, mások általi elismerés, becsvágy
  - önmegvalósítás: kreativitás, céltudatosság, hitelesség

Coaching-folyamatban a felsőbb szintekkel tudunk dolgozni: ahogy nő az önismeretünk, nő az önbizalmunk és önbecsülésünk is. Téma lehet, hogyan vagyunk képesek magunkat becsülni, illetve ezt másoktól kérni, Itt kapcsolódik a kommunikáció, ami szintén tanulható: hogyan tudjuk az érdekeinket érvényesíteni, mások érdekeinek figyelembevételével (asszertív kommunikáció), hogyan tudjuk a konfliktusainkat, a stresszt kezelni. Önmegvalósítás szinten megtalálni azt ami az egyént boldog(abb)á teszi, az életét kiegyensúlyozott(abb)á, vagy rátalálni a neki megfelelő karrierre, feladatokra.

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr3313406667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása