önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Kapcsolatápoló 5+1

nem csak Valentin-napon és nem csak a párkapcsolatra

2018. február 14. - Gurin Eszter

Én, Te, mi emberek, mind társas lények vagyunk. A kapcsolataink alakulását meghatározza a fajfenntartás ösztöne, aminek a párválasztásban, az utód felnevelésében és az egyén túlélésében is szerepe van.

Gondoltad volna, hogy egy harmonikus párkapcsolat megnöveli az élettartamot, ellenállóbbá tesz a pszichés és szomatikus megbetegedésekkel szemben, és nem utolsó sorban magasabb szociális státuszt is eredményez, ami tovább növeli a túlélés esélyeit?

De jobb ha tudod, egy kapcsolat folyamatosan változik, alakul, fejlődik. Mit tehetünk, hogy hosszabb idő esetén se győzze le a kapcsolatainkat a rutin, a mindennapok szürkesége?

polar-bear-196318_960_720.jpg

Jöjjön itt - nem csak Valentin napi - 5+1 jótanács:

1. Szervezzetek közös programokat: kettesben, családdal, barátokkal. Ilyenkor ne a napi rutin legyen a téma, hanem őszinte érdeklődéssel forduljatok a másik felé!

2. Határozzátok meg az idejét amikor kettesben vagytok. Legyen ez rendszeres és szánjatok rá elég időt. Igenis legyen prioritás a házimunka, munka, egyéb elfoglaltságok előtt.

3. Mindennap tegyél valamit a párodért, a kapcsolatotokért. Egy jó kávé, egy őszinte kérdés, egy kedves érintés, bármi ér!

4. Beszéljétek meg, mitől érzitek szeretve magatokat. Te is juttass ebből a mindennapokban a másiknak és kapj is belőle.

5. Fogalmazzatok meg egyéni és közös célokat is, amelyekért örömmel tudtok tenni. Támogassátok egymást az egyéni célokban és tegyetek együtt a közös álomért.

+1. Találjatok egy közös hobbit, sportot, ahol mindketten jól érzitek magatokat. Így lesz közös kikapcsolódási lehetőség, közös érdeklődés és beszédtéma, közös társaság is kár.

Arra azonban figyeljetek, hogy ezeknek a tanácsoknak a megfogadása ne csak Valentin napi fellángolás legyen! Egy kiegyensúlyozott kapcsolatért az év minden napján tenni kell.

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr513655378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása