önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Anyák napjára

2018. május 06. - Gurin Eszter

„Anyának lenni nem mesterség. Még csak nem is kötelesség. Egyszerűen egy jog a sok közül. Kimerítő hadakozás lesz. És szinte mindig te fogsz veszíteni. De soha ne csüggedj! Harcolni sokkal szebb, mint győzni, utazni sokkal szórakoztatóbb, mint megérkezni: amikor megérkezel valahová, vagy győzöl, hatalmas űr támad benned. És hogy legyőzd magadban az űrt, ismét útra kelsz, új célokat tűzöl magad elé.” (Oriana Fallaci)

sziv.png

A képen azok a szavak olvashatóak, amelyeket arra a kérdésre kaptam válaszul, hogy: Mit jelent anyának lenni?

Ahányan vagyunk annyiféleképpen válaszoljuk meg ezt a kérdést. Sőt, azt gondolom nemcsak a személyiségünktől függ, hanem a pillanatnyi lelkiállapotunktól, fáradtsági szintünktől, gyerekeink életkorától, a napi feladatoktól.

Nekem mit jelent az anyaság?

Szeretetet - feltétel nélkül, őszintén. Tisztelet, bizalom, figyelem akár szavak nélkül is. Törődés.

Csodát - négy 16-22 év közötti gyerekkel. Átvirrasztott éjszakák, betegségek, kórház, ünnepségek, hangversenyek, sport- és tanulmányi versenyek, veszekedések, kibékülések, mesélések, kirándulások, viccelődések, első szerelmek, szakítások, szárnybontogatások. Nehezebb és könnyebb időszakok minden pillanatát a szívemben őrzöm.

Önismeretet - talán meglepő, de igaz. Egyszerre vicces és félelmetes amikor akár már egy kétéves is tükröt tart, akár a vislekedésével, akár szóban. Kamaszkorban ez hatványozódik. Szükség van a humorra, fejlődésre.

Nektek mit jelent az anyaság?

 

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr6813884868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása