önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Tanulható a boldog élet titka...

... de pont egy kutyától?

2017. december 07. - Gurin Eszter

Bármilyen meglepő, de igen. A kutyák még rengeteg olyan dolgot tudnak, amit mi már elfelejtettünk.
Mit tanulhatunk? (a képen az én tanítóm: Albert)


1. A mának élni! - Nem gondolni a múltra, nem aggódni a jövőn, élvezni amit csinálsz.

2. Koncentrálni. - Látod magad előtt a képet, hogy eszel, a kutya meg bűvöli a falatot, hátha lepottyan. Nem foglalkozik semmi mással, félre sem néz, csak a tömény figyelem látszódik rajta. Mennyivel könnyebben és gyorsabban végzünk mi is egy feladattal, ha csak arra figyelünk és csak azzal foglalkozunk. Nem számít a beeső e-mail, a friss posztok a közösségi oldalakon, a legújabb pletyka a kollegáról.

3. Napirendet kialakítani. - A kutya kb. azonos időben alszik el, ébred reggel, vacsoraidő előtt 5 perccel már a tányérjánál sündörög, mielőtt hazaérsz a munkából már vár az ajtóban. A biológiai óránkra hallgatva, kevésbé fáradunk el, kipihentebbek leszünk mi is.

4. Sportolni. - Legalább sétálj mindennap. Friss levegőn vagy, mozogsz, segít elaludni, fogyni, kikapcsolódni.

5. Kíváncsinak lenni. - Főleg séta közben, de akár a lakásban is, mindig mindent meg kell szagolni, nézni. Ha kíváncsisággal fordulsz a világ dolgai vagy éppen egy másik ember felé, nagyon sok új dolgot tudsz elsajátítani és sok új információhoz juthatsz.

6. Szórakozni, játszani. - Az önfeledt játéknak igazán semmi célja nincs, “csak”, hogy jól érezd magad. Merd magad elengedni, nevess, bolondozz, élvezd a játékot.

7. Érzelmeinket kimutatni. - Látod magad előtt azt az őszinte örömöt, szeretetet amivel a kutyád fogad, akár 5 perc különlét után is. Ugye milyen jó érzés? Te kinek mutatod ki ilyen őszintén a szereteted? Neked mutatja valaki? Ha kifejezed az érzelmeidet a másik felé, sokkal kiegyensúlyozottabb, erősebb lehet a kapcsolatotok.

8. Barátkozni. - Ne csak a kutyát tekintsd a barátodnak, hanem ugyanezzel a nyitottsággal, elfogadással fordulj mások felé is.

9. Pihenni. - Amikor módja van egy kutyának, alszik, fekszik a párnáján. Nem azt várja folyamatosan, hogy mikor ugathat meg valakit. Ha van időd pihenj és ne azon gondolkodj, hogy vajon mit kell(ene) még megcsinálnod.

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr6613406459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.