önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Tükröm, tükröm… a női lét szakaszai

Hogyan éled a mindennapokat nőként? Hogyan lehet a saját női minőséghez kapcsolódni?

2021. március 08. - Gurin Eszter

Mennyire ismerjük vajon viselkedésünk mozgatórugóit? Hogyan érezzük magunkat a mindennapokban? Egy-egy élet korszakváltást hogyan élünk meg?  Hogyan köszönnek vissza az életünk különbözői szakaszai, megélései egy későbbi életkorban?

blog1.jpg

Ami Sol - Thinkspace project

Elizabeth Davis és Carol Leonard: Életkör -  A női lét 13 archetípusa című könyve alapján a következő típusokból mutatok egy kis ízelítőt:

Lány, Szűz, Vértestvér, Szerető, Anya, Bába, Amazon, Matriarcha, Papnő, Varázslónő, Vénség, Sötét Anya és Átváltoztató.

Mindegyik típus mellé írok egy kérdést is, amin érdemes elgondolkodni egy kicsit.

Lány - aki még olyan lehet, amilyen szeretne lenni, játékos és szabad. Hol és hogyan jelenik ez meg a napjaidban?

Szűz - a függetlenségre törekvő. Ez az időszak az első menstruáció ideje is és a konfliktusoké is. Hogyan érzed magad egy-egy kockázatvállaló helyzetben?

Vértestvér - aki nem rivalizál a barátnőivel. Mindent együtt csinálnak és így érzik jól magukat. Vannak barátnőid? Milyen a kapcsolatotok?

Szerető - a párkeresés időszaka. Hogyan boldogulsz férfi-nő kapcsolatokban?

Anya -  az elengedés és önfeladás időszaka. Nem csak egy gyermek világrahozását jelentheti, hanem a szakmai sikerek megszületését is. Hogyan hozol világra valamit (nem csak gyermeket)? Hogy vagy a kreativitással?

blog2.jpg

Amy Sol - Incantation

Bába  - tanítás, védelmezés időszaka. A halandóság felfedezése is erre az időszakra tehető. Hogyan (és mire) tanítasz másokat?

Amazon -  újból egy szabadabb időszak, egyre kevésbé fontos a másoknak való megfelelés. Hallod a saját ritmusodat? Mire vágysz most?

Matriarcha - a család irányítója, biztonságban van saját magában is és a társadalmilag elvárt szerepeiben is. Milyen életterületeken gyakorolsz hatást másokra?

Papnő - hormonális ingadozás, menopauza időszaka. Kevésbé tekint az anyagi világra, inkább önmagát fedezi fel. Miben rejlik a bölcsességed?

Varázslónő - a változókor időszaka, egyre kevesebbszer kerül választási lehetőségek elé. Képes vagy szembenézni a félelmeiddel? 

Vénség -  már nem akarsz másokat mindenáron megváltoztatni, de a példással tanítasz. Szerencsés esetben ebben az időszakban kísérőd az irónia és a humor. Hogy állsz a problémamegoldással, amikor másoké a probléma?

Sötét Anya - felkészülés az elmúlásra, búcsúra. Hogyan fogadod mások segítségét?

Átváltoztató - egy-egy életszakasz között a pihenőhely. Felkészülés a következő életfeladatra. Mit teszel, amikor szétesettnek érzed magad?

Remélem sikerült olyan kérdéseket feltennem, ami kicsit segített közelebb kerülni magatokhoz. 

Ha bővebben érdekel a téma, csatlakozzatok a  március 19-én zajló ingyenes női online konferenciához, illetve március 24-én online művészetterápiás csoportot indítok, ahol részletesebben foglalkozunk majd ezekkel a kérdésekkel is.

no_a_larcok_ne_lku_l_ingyenes_online_konferencia_no_knek_2021_ma_rcius_19_8-20_00_002.png

 

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr2716453792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása