önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Ami új az...

2017. december 01. - Gurin Eszter

Te hogyan folytatnád? Ami új az csábító? Ijesztő? Vonzó? Pozitív? Negatív? Ellenálhatatlan? Kipróbálod? Elutasítod? Képes vagy leküzdeni a negatív gondolatokat?

Életünk során számtalan helyzetben kezdünk valami újba: új szerelem, új állás, új év, új életszakasz, új kihívások. Kipróbálni valami újat nem tűnik nehéznek, sokszor mégsem könnyű belevágni. Hisz a régi az már megszokott, akkor is, ha itt-ott szorít, nem teljesen érezzük már jól magunkat benne, de legalább már ismerjük. Ehhez képest az új az még ismeretlen, ki tudja, hogy illik-e hozzánk, alakítható-e, stb. Az, hogy az új jó vagy rossz, a hozzáálláson múlik. Vannak olyan emebrek, akik mindenre nyitottak, szeretik az új dolgokat kipróbálni, használni, optimistán előretekinteni, tanulnak a múltjukból, de nem kapaszkodnak belé. Mások folyton hátratekintenek, a múlt szépsége iránt vágyakoznak, az újra veszélyként, kockázatként tekintenek, elővigyázatosak.

Bátorság és motiváció kell az újrakezdéshez, anélkül nem megy. Képesnek kell lenni leküzdeni a negatív gondolatokat és nem a visszahúzó véleményeket elfogadni. Ha az első lépés már kész, utána az utat érdemes több lépésre tagolni és minden megtett lépésnek örülni és miközben haladunk az új felé, ne féljünk a régi tapasztalatokat használni, azokat továbbfejleszteni. Ha pedig elértük ezt az új célt, addigra már be is laktuk, kellemes, komfortos és már nem is új...

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr5413403545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása