önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

A kiegyensúlyozott élet hozzávalói

2019. február 17. - Gurin Eszter

Nemcsak a jó húslevesnek, hanem a kiegyensúlyozott életnek is vannak hozzávalói, tartozik hozzá recept.

Nézzük a 7 alkotóelemet!

1. Lelki élet, az élet értelmének keresése, életcélok megtalálása. Mi az amiért minden nap érdemes felkelni? Milyen hitrendszer támogat a mindennapokban?

equilibrist-1831016_1280.png

2. Megfelelő mennyiségű pihenés, alvás. Folyamatos az információdömping, van kikapcsolódásra, feltöltődésre időd? Van ideje a szervezetednek a regenerációra? (autós hasonlattal, az autót is tankolod és szervizbe is hordod - a szervezetednek is szüksége van a megújulási időre, a feltöltődésre)

3. Egészséges táplálkozás és sport. Megfelelő ásványi anyagok, vitaminok nélkül a szervezet kimerül, nem képes a maximumot kihozni magából.  Edzéssel az izmaid fejlődnek,  pozitív hatással van az egészségedre, önbizalmadra, önbecsülésedre.

4. Társas kapcsolatok. Család, barátok, közösségek. Az ember társas lény, szüksége van a kapcsolatokra.

5. Munka, karrier, pénzügyi helyzet.  Milyen munkát végzel, ezt hogyan ismerik el anyagilag? Az életcéljaidhoz passzol-e a munkád?

6. Intellektuális hatások. Ahogy az izmoknak úgy az agyunknak és a lelkünknek is szüksége van az edzésre. Egy jó könyv, kiállítások, zene... Művészetek nélkül lehet élni, csak nem érdemes.

7. Kreativitás, játék. Akár egy-egy helyzet újszeű megközelítése, eltérés az eddigi bevált módszerektől, új dolgok kipróbálása. Akár idpnként gyerekként viselkedni és megélni a pillanatot, belefeledkezni egy-egy tevékenységbe.

Hány hozzávaló van jelen a te életedben? Milyen ezeknek az aránya? Éppen csak elviseled az életed, túlélő vagy, esetleg igazán képes vagy a fejlődésre is, vagy élvezed?

 

 

 

 

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr714631776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása