önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok

Életterv

Felelősségteljes adományozásról

2018. december 05. - Gurin Eszter

Advent idején, karácsonyi készülődésként nagyon sokan készítenek ajándékcsomagot, jelentkeznek különböző adomány-akciókra.

Adni jó, segíteni öröm, de van néhány szempont amire nem árt odafigyelni egy-egy csomag összekészítésénél. (akkor is amikor nem karácsonyra készül a csomag, hanem egy-egy bajbajutott családnak)

Legfontosabb az, hogy az adományozás nem azt jelenti, hogy lomtalanítok otthon és ami felesleges, azt teszem a csomagba. Mélyszegénységben élő családnak nem igazi segítség a kinőtt kosztüm, estélyi ruha. Ugyanígy nem méltó a lyukas, szakadt, foltos ruha továbbadása. Ha ruha, akkor legyen jó állapotú, olyan, amit te is felvennél. (cipőnél ugyanez, ne ajándékozz szétjárt, szakadt cipőt)

gift-444520_1280.jpg

Mi az amit érdemes adni?

- tartós élelmiszerek, konzervek (nem lejárt szavatossággal)

- édesség: keksz, lekvár, csokoládé, rágó

- alapvető tisztálkodási és takarító felszerelések: fogkefe, fogkrém, szappan, Wc-papír, mosószer, mosogatószer

- babafelszerelések: pelenka, cumisüveg, tápszer, bébiétel, popsikenőcs

- játékok (plüssök mértékkel): kisautók, bébijátékok, babák, rajzeszköz, gyurma, építőjáték, puzzle - nem törött, nem hiányos

- iskolai felszereléshez: ceruzák, festék, papír, füzetek, tollak, iskolatáska, tolltartó

- ruhák: sapka, sál, kesztyű, (vastag) zokni, harisnya

- kedves apróságok: hajcsat, hajgumi, karkötő, matricák, vitamin, gyümölcs, gyerekeknél éppen menő fellángolás (mint pl. a fidget spinner volt)

Ezen kívül a pénzadomány is működik, amikor egy adott szervezet pontosan azt vásárolja meg az átutalt összegből, amire a  támogatottjainak szüksége van. (pl. tűzifa, gyógyszer)

 

 

Gurin Eszter
life coach
önismeret, egyensúly, változás, párkapcsolat, anyaság, kamaszok
www.eletterv.hu
+36 20 343 0895

A bejegyzés trackback címe:

https://eletterv.blog.hu/api/trackback/id/tr2114434618

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása